מקומות קדושים בצפון

ארץ ישראל היא מולדתו של העם היהודי ועל כן היא משופעת באתרים היסטוריים וקדושים ליהדות וליהודים. האתר הקדוש והמפורסם ביותר הוא כמובן הר הבית והכותל המערבי, אך יש עוד רבים אחרים. בצפון הארץ ישנם לא רק מקומות יפים לטיול, אלא גם מקומות שעושים טוב על הנשמה. אלו הם המקומות הקדושים שמהווים מוקד משיכה לטיול. בואו נסקור כמה מאותם מקומות ונבין מאין נובע כח המשיכה המיוחד שלהם.

עין חוקוק

המקום נמצא בין צומת גולני לצומת כדרים בסמוך לנחל צלמון. הנביא חבקוק היה נביא שפעל בממלכת יהודה. הוא העלה שאלות פילוסופיות כבדות שמנסות לענות על השאלה של הרוע בעולם – אם העולם אכן נשלט על ידי אל כל יכול, כיצד זה שקיים רוע כזה? קבר חבקוק נמצא במבנה קטן במקום. רבים מגיעים למקום, נושאים תפילה, נשארים לעמוד בהתייחדות עם עצמם והמקום הקדוש ומבקשים ברכה.

מערת אליהו הנביא בחיפה

המערה המיוחדת הזו נמצאת בשיפולים המערביים של הר הכרמל, במקום שאיננו מאד רחוק גם מחוף הים. המערה מהווה מוקד משיכה לרבים מבני העיר חיפה כמו גם אחרים שמגיעים מרחוק. לפי האמונה, זה היה המקום בו הסתתר אליהו הנביא מפני מלך ישראל הקדום – אחאב.

את המערה פוקדים בעיקר ביום ראשון שמגיע ממש אחרי שבת פרשת 'נחמו' בחודש אב. כמו בכותל המערבי, גם כאן נהוג להטמין פתקים שונים בסדקי הקירות, עליהם יש בקשות, תפילות ותחינות מבורא עולם. הבאים למערת אליהו מבקשים ברכה שתעזור להם להביא ילדים לעולם, או תעזור לקרוב שלהם בשעת חולי או בעיה רפואית חמורה כלשהי.

מקומות קדושים בצפון

קבר הרמב"ם בטבריה

אחת הדמויות הגדולות ביותר בתולדות העם היהודי הוא כמובן הרמב"ם. הוא היה הוגה גדול וגם איש מעש – רופא שיעץ עצות לגבי כל תחומי החיים. ספרו 'שולחן ערוך' נמצא בכל ארון ספרים יהודי. את דעותיו ופסיקותיו השונות מרבים לצטט בכל הזדמנות.

קבר הרמב"ם נמצא בטבריה במתחם גדול ומרשים הכולל גם מרכז מבקרים מעניין שמתוחזק על יד מרכז מורשת הרמב"ם. המקום נבנה בשנת 2009. במתחם קבורים גם השל"ה הקדוש ורבן יוחנן בן זכאי, וכן האמוראים רבי אמי ורבי אסי.

על קבר הרמב"ם מופיע המשפט "פה נטמן רבי משה בן מיימון – מבחר המין האנושי" שמייצג נאמנה את קדושת המקום והאדם שהוא היה.

בית הכנסת העתיק בשפרעם

בשפרעם הייתה קהילה יהודית עוד בימי בית שני. במקום היה אחד ממשכניו של הסנהדרין הגולה. במאה ה17, הוקם במקום בית כנסת. המיקום שלו נבחר בזכות המיקום של הסנהדרין. בשנת 1956 שופץ המקום באופן יסודי. באירועי המהומות של שנת 2000 חולל המקום ונשרפו בו אף ספרי תורה. בשנת 2006 שופץ שוב המקום. למרות שהקהילה היהודית בשפרעם טרם שבה לגור במקום, הוא מהווה מקום ביקור ועליה לרגל על ידי יהודים רבים.