בית פרטי בבעלותכם, הוא ההזדמנות האולטימאטיבית לנסות אלמנטים שונים בבניה. האפשרויות רבות מאוד. אחד הכיוונים השימושיים ביותר, הוא לשדרג את הקיים. מבחינת "הקיים", אחד האלמנטים שסביר מאוד שיש לכם הוא שער. שער לחניה, שער לכניסה הראשית למבנה או שערים נוספים בנכס. בגדר ההיקפית שלו או אפילו בתוך מתחם המגורים עצמו. מה כדאי שתדעו על שערים חשמליים?

משתלב בכל מקום

כמובן, אפשר גם לרכוש מראש שער שהוא חשמלי. אך כשם שקל לשלב שער כמעט בכל מבנה, כך קל כיום לשדרג שער קיים לשער חשמלי. זהו פתרון נוח בהתאמה אישית ובעלות סבירה בהחלט. הרכיבים שיש להוסיף לשם כך, הם לרוב מנוע, חיווט וכמה אביזרים תומכים, כגון מסילה.

כיצד שולטים בשער החשמלי?

על שער מסוג זה ניתן לשלוט בכמה דרכים. ראשית, השער עצמו זקוק לאספקת חשמל. מעבר לכך, ניתן לשלוט עליו דרך קווי שליטה שמעבירים או באופן אלחוטי או דרך מערכת סלולארית. יש לא מעט אפשרויות ושילובים בכדי לממש כל זאת. ניתן למשל להפעיל שער דרך האינטרקום. זה הגיוני ומשתלב באופן השימוש הרגיל בבית. ניתן להפעיל שער מטלפון סלולארי, כאשר אתם מתקרבים לבית. לשם ההפעלה האלחוטית, תוכלו להשתמש בשלט רחוק קומפקטי. אם תרצו, תוכלו לשלב אותו בקלות במחזיק מפתחות. כך שהשליטה על השערים זמינה מכל מקום, בכל מצב אופייני בחיי הדיירים בבית.

מה הם היתרונות?

שער מסוג זה, מספק כמה יתרונות. ראשית, תשיגו בעזרתו קלות שימוש וחסכון בזמן. במקום לגשת לשער, פשוט פותחים אותו בלחיצת כפתור. תועלת נוספת, היא השבחת הנכס ושיפור ערכו. הדבר יתבטא בהמשך, אם תחליטו למכור את הבית או אפילו להשכיר אותו.

 

 

עוד כמה היבטים טכניים

השער חשמלי כולל לרוב חיבור למערכות נוספות. כמובן, סוג חיבור אחד הוא למערכות השליטה מרחוק. פעמים רבות, זה יהיה ממש חלק ממה שמכונה "בית חכם". כלומר, מערכת שליטה מרכזית, אשר מפעילה מגוון מכשירים חשמליים בבית, באופן מתוחכם. כמו כן, על השער עצמו ניתן להתקין תוספים שונים. האופייניים ביותר, הם נורת אזהרה וחיישן שבולם את השער, כאשר הוא מזהה גוף זר שעומד בדרכו.

סוגי השערים החשמליים העיקריים, הם בעצם סוגי השערים הרגילים, מאחר שניתן כאמור ליצור גרסה חשמלית לכל שער ממוצע. אלה כוללים:

שער על ציר אנכי

זהו סוג שערים נפוץ מאוד בבתים פרטיים. מדובר על השער הקלאסי הרגיל, אשר נע לצדדים על ציר אנכי. החלק העיקרי בשער מכונה בשם "כנף" והשער עשוי להיות מבוסס על כנף אחת או שתיים.

שער נגרר

שער מסוג זה, נע באופן אופקי, על גבי מסילה. המסילה עשויה להיות מסילה תחתית עם גלגלים או מסילה עילית (“שער קונזולי"). ישנה גם גרסה עילית עם קורה בודדת, אך גרסה זו פחות נפוצה בבתים פרטיים.

שער שנפתח כלפי מעלה

שערים שנפתחים כלפי מעלה, עשויים להיות מכמה סוגים. זה יכול להיות שער דמוי קיר קשיח, שפשוט מורם כמו שהוא כלפי מעלה. שער כזה אופייני בחניות. זה יכול להיות שער דומה לזה, אשר מתקפל לשניים, תוך כדי הנפה למעלה. וזה עשוי להיות שער גלילה מבוסס שלבים. קצת כמו תריס.

אז במה לבחור? סוג השער שיתאים לכם, למעשה לא תלוי במנגנון החשמלי. המנגנון יושפע ממנו וכך גם המחיר הכולל, אבל הוא לא יהווה מגבלה.

לסיכום

לבעלי בית פרטי מומלץ לשקול שימוש בשער חשמלי או להסב שער קיים לשער מסוג זה.