כולנו מכירים התופעה הזו. יום אחד אתם מסתרקים ומגלים פתאום יותר מדי שערות על המסרק. נשירת שיער היא תופעה נפוצה המשפיעה על גברים ונשים כאחד, וגורמים רבים יכולים להוביל לנשירת שיער. אבל האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעצור את הנשירה? האם אפשר להחזיר את השיער שאבד? החדשות הטובות הן שהתשובה היא כן. במאמר זה תכירו את הגורמים השונים לנשירת שיער ואת אפשרויות הטיפול השונות. מוכנים?

מהם הגורמים לנשירת שיער?

השיער נושר לכם? קודם כל חשוב שתדעו שאתם לא לבד. גברים רבים סובלים מנשירת שיער בשלב כלשהו בחייהם, והינה כמה סיבות עיקריות לכך:

 

 

אפשרויות טיפול

ההתקדמות במדע הרפואה הובילה לפיתוח אפשרויות טיפול שונות בנשירת שיער. טיפולים אלה נעים בין יישומים מקומיים להליכים כירורגיים המציעים תקווה ופתרונות לאלה הסובלים מנשירת שיער.

טיפולים מקומיים

טיפולים מקומיים הם טיפולים שבהם מורחים תכשיר ישירות על הקרקפת כדי לעזור לצמיחת השיער או לעצור את נשירתו, ומינוקסידיל הוא אחד מהתכשירים המקומיים הנפוצים ביותר. הוא זמין בלי מרשם וניתן למרוח אותו בקלות על הקרקפת. תכשיר זה עובד באמצעות הארכת שלב הצמיחה של השיער (השלב שבו השיער גדל) ובעזרת הגדלת זקיקי שיער קטנים. כתוצאה מכך, מינוקסי לטיפול בנשירה יכול לעזור לצמיחה מחודשת של שיער גם אצל גברים וגם אצל נשים.

תרופות דרך הפה

יש תרופות שאפשר לקחת דרך הפה שיכולות לעזור לכם להפסיק לאבד שיער. הן יעילות אם נשירת השיער שלכם נובעת מחוסר איזון הורמונלי או מבעיה בריאותית אחרת. הינה כמה תרופות כאלה:

ניתוח השתלת שיער

השתלת שיער היא הליך רפואי שמטרתו להחזיר שיער לאזורים בקרקפת שהתקרחו. בשיטה זו לוקחים זקיקי שיער מאזור אחד בראש (בדרך כלל מאחור) ומעבירים אותם לאזור המקריח. הינה שתי שיטות עיקריות להשתלת שיער:

מיקרופיגמנטציה בקרקפת

שמעתם על קעקועים קטנטנים שיכולים להחזיר לכם את הביטחון העצמי? אז זה בדיוק מה שמיקרופיגמנטציה עושה. מדובר בטיפול פשוט וקל בלי ניתוחים שבו צובעים נקודות זעירות על הקרקפת, ממש כמו זקיקי שיער קצרים. התוצאה היא אשליה של ראש שיער מלא יותר שיכולה להסתיר את נשירת השיער ולגרום לכם להרגיש שוב בשיא.

מה אפשר לעשות בבית כדי לעצור את הנשירה?

לסיכום

נשירת שיער היא תופעה נפוצה שפוגעת בגברים רבים בשלב כלשהו בחייהם. הסיבות לכך מגוונות: גנטיקה, הורמונים, גיל, מחלות, תרופות, מתח ותזונה. אבל הבשורות הטובות הן שיש לא מעט אפשרויות טיפול. טיפולים מקומיים, תרופות דרך הפה, השתלת שיער, מיקרופיגמנטציה ואפילו שינויים באורח החיים יכולים לעזור לעצור את הנשירה ואף להחזיר את השיער שאבד. אז קדימה, אל תתביישו – טפלו בבעיה ותיהנו משיער מלא ובריא.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.