נקניקיות הן מאכל קלאסי, מהיר המספק חלבון, פחמימה (במידה ומעורב לחם או בצק בעניין), ירקות הבריאים לגוף, וכן, גם שומן. נקניקיות משתלבות מעולות לצד ירקות, ביצים ושאר מוצרים, והם ידועות ככאלה המספקות תחושת שובע לאורך זמן. נקניקיה היא מאכל המכיל בשר טחון בתוספת תבלינים אותו דוחסים, באמצעות מכונה מיוחדת, אל עטיפה העשויה מחומרים טבעיים. לעמים שונים ותרבויות שונות יש מגוון רחב של סוגי נקניקיות, חלקן עשויות עוף, חלקן בקר או חזיר, יש נקניקיות כשרות או טבעוניות וכאלה המיוצרות בשאר טעמים חריפים או ניטרליים המשתלבים נהדר עם מגוון רחב של מוצרים המספקות מנות משביעות לכל אורך היום. אז איזה מנות אפשר להכין עם נקניקיות? הנה כמה אפשרויות:

פסטה בולונז

פסטה בולונז היא מנה נהדרת שיש בה חלבון ופחמימה. נקניקיות מהדרין יכולות להתאים להמון תוספות. לכן כאשר משלבים אותן עם פסטה, הן ישתלבו נהדר! את הנקניקיות אפשר לחתוך לקוביות קטנות ולטגן עם בצל ושום ברוטב אדום. לאחר מכן יש לערבב את הרוטב יחד עם הפסטה אותה בישלתם על פי ההוראות שעל האריזה. המנה תהיה משביעה ונהדרת עבור ארוחת צוהריים.

 

חביתה עם נקניק

חביתה עם נקניק היא אופציה מעולה לארוחת ערב או לברנץ' מאוחר. כדי להכין את המנה מטגנים קוביות בצל, לאחר מכן חותכים נקניקיית עוף לקוביות ומוסיפים אותן לבצל (לא צריך לבשל את הנקניקיות). את התערובת שנוצרה מטגנים יחד עד שהקוביות משחימות. מוסיפים ביצה אחת או שתיים, או כמה שצריך, טורפים את התערובת במחבת, מתבלים במלח ופלפל והנה לכם מנה טעימה ומגרה. הצגת הגשה: הוסיפו בצל ירוק קצוץ על המנה בזמן ההגשה.

 

"משה בתיבה"

עוד אופציה נהדרת לארוחה באמצעותה אפשר להנות מחלבון ופחמימה. 'משה בתיבה' הוא מאפה קטן וחמוד שאפשר להגיש בארוחת ערב קלילה וכיפית מול הטלוויזיה. כדי להכין משה בתיבה יש לרדד בצק עלים (אפשר קנוי) על משטח, לחתוך אותו לקוביות בגודל שיתאים לחצי נקניקיה. כעת יש לחתוך נקניקיות עוף לחצי, להניח במרכז של כל ריבוע חצי נקניקיה, לעטוף את החצאים כמו תינוק בעזרת הבצק, ולסדר כל אחת מהעטיפות על תבנית אפיה. את המאפים אופים בתנור ב 180 מעלות כחצי שעה גג ואוכלים בהנאה.

נקניקיה ניו יורקית

נקניקיה קלאסית ניו יורקית או Hot dog  – היא כל מה שצריך כדי למלא בדיוק את החלל הזה שנוצר בקיבה לפני ארוחת הצהרים או ארוחת הערב. נקניקיה ניו יורקית היא מנה קלאסית וכיפית במיוחד. מדובר בנקניקיה פשוטה שמבשלים מספר דקות במים ותוחבים ללחמנייה. מנה כזאת נחשבת טעימה במיוחד משום שכל אחד יכול לבחור את התוספות שהוא רוצה להוסיף אל תוך הלחמנייה. אם בא לכם לעשות ערב ניו יורקי קטן איכותי, תוכלו לבחור נקניקיות משובחות, מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש ושאר תוספות. בשלו נקניקיות במים כחמש דקות והכינו לכם נקניקיה בלחמנייה עם כל מה שאתם אוהבים. הוסיפו חרדל, מיונז, קטשופ, כרוב כבוש מלפפונים חמוצים, והרי לכם ארוחה שתושבי נוי יורק אוהבים לחטוף ברחוב.

אז אם אתם אוהבים נקניקיות ("כן!") זה הזמן לבחור את הטובות ביותר, או את הסטנדרטיות שיש בכל סופר, ולשדרג אותן עם ירקות, תוספות, ביצים ולחם טרי. כך אפשר להנות מארוחה טעימה ומקורית.