גם הילד שלכם עומד ממש בקרוב לעלות לתורה? ובכן, אין ספק שמדובר באירוע מרגש עבור כל נער שמגיע לתקופה הזו ובגלל שזו חוויה כל כך ייחודית וחד פעמית, חשוב מאד להגיע אליה מוכנים. לא, אין צורך לפעול מתוך חשש וחרדה ולצפות שדברים ישתבשו, אבל כאן צריך להכיר את השיבושים הנפוצים שעשויים לקרות. כמו מה למשל? ובכן, אחד הדברים הנפוצים ביותר שקורים לקראת הבר המצווה, היא שקול החתן נפגם ומצטרד לפני העלייה לתורה, החלק בו הוא נדרש להפגין את היכולות הווקאליות שלו עם קריאת הדרשה וההפטרה. בגלל שקולם של נערים בגיל ההתבגרות וממילא דבר שביר ובלתי יציב, חשוב לזכור שיש לעשות כל שניתן על מנת לשמור עליו לקראת רגע האמת. הרבה פעמים החתנים עצמם לא שמים על זה דגש, ועל כן עליכם ההורים להזכיר להם שחשוב לעשות את זה ולהראות להם איך אפשר לשמור על הקול. אם אתם לא בטוחים איך עושים זאת בעצמכם, הנה כמה טיפים.

מדריך להורים: איך לשמור על הקול של חתן בר המצווה לפני העלייה לתורה?

מה עשוי לפגוע בקול?

ראשית כל, בואו ננסה להבין מה בכלל יכול לפגוע בקול של נערים ובאופן כללי בקול של כולנו. כמעט לכל אחד מאיתנו יצא פעם להצטרד לאחר צעקות, וברור שככל שמרימים את הקול לאורך זמן, כך הסיכוי שהוא ייפגע עולה. אגב, כאשר מדובר על צרידות או פגיעה בקול שחוזרת על עצמה לאורך זמן, לפעמים זה יכול להגיע לכדי מצב כרוני ומומלץ לקבוע תור למומחה במקרה הצורך, שכן יש מצבים שלא ניתן להתגבר על הבעיה לבד.

אז כשמדברים על נערים לפני בר המצווה, מה יכול לפגוע בקול שלהם? הנה כמה דברים נפוצים:

שימוש מופרז בקול בסיטואציות חברתיות

בני נוער הולכים לבית הספר, לחוגים, לתנועות הנוער. במסגרות הללו את משתמשים בקול שלהם ומרביתם אפילו מדברים בקול רם הרבה יותר מהאדם הממוצע מעל גיל 25 למשל.

שירה

בין אם מדובר על נער ששר במסגרות או פשוט אחד שנהנה לשיר להנאתו, גם שירה מרובה עשויה לפגוע בקול לפני האירוע.

אימונים לקראת העלייה לתורה

ההכנה לעלייה לתורה כוללת אימונים רבים ואם לא עושים את זה בצורה נכונה זה יכול לפגוע בקול לקראת רגע האמת.

איך לשמור על הקול לקראת האירוע?

מכירים את המשפט "סייג לחכמה שתיקה"? אז אפשר לומר בהחלט שהשתיקה היא גם סייג לתקינות הקול. בגדול, קול חזק וטוב הוא בבחינת מאגר המכיל מלאי מסוים. ככל שהנערים ישמרו עליו וישתמשו בו מעט לקראת העלייה לתורה, כך עולה הסיכוי שהוא לא יצטרד באירוע עצמו.

אבל מה קורה אם בכל זאת חלה איזושהי פגיעה בקול לפני האירוע? ובכן – עד כמה שניתן אנו ממליצים על דום שתיקה מוחלט עד לרגע האירוע כאשר אם מדברים רצוי לדבר חלש מאד. כמו כן אפשר בהחלט לנסות להיעזר במשקאות טבעיים להקלה על מיתרי הקול. אפשרות מצוינת היא המשקה גוגל מוגל העשוי מחלמוני ביצים וניתן גם להכין חליטה של צמחי מרפא, דבש ולימון.

לסיכום – חשוב לעודד את הנערים לנוח ולא להשתמש באופן מופרז בקול לפני האירוע. במקרים חמורים יותר שהקול מצטרד בקלות ובאופן קבוע חשוב לגשת למומחה אף, אוזן, גרון וניתן לקבוע תור אונליין. במקרים הפשוטים יותר אפשר בהחלט לנסות ולהיעזר ביתרונות של תוספי תזונה ורכיבים טבעיים שעשויים להקל על מיתרי הקול. שמירה על הקול תבטיח עלייה לתורה בצורה חלקה וטובה. שיהיה בשעה טובה!