טקס הנישואים מגיע עם המון שמחה, התרגשות ומחויבויות. ישנם כמה מנהגים לקראת יום החתונה שיכולים להקל על ההתרגשות העצומה, וכאלה שיעזרו לגרום ליום הזה להיות יום קדוש ורוחני. רוצים להכיר את חלק מהמנהגים היפים של לפני החתונה? הינה כמה מהמנהגים האלה.

 

לא מתראים במשך שבוע

בעדות שונות בישראל, יש כאלה הנוהגים לא להתראות בשבוע שלפני החתונה. המנהג הזה מאפשר לפנות זמן ולהתגעגע אחד לשני לקראת הרגע הגדול, כך שמגיעים לחתונה ומרגישים את ההתרגשות העצומה בשיא אחרי שבוע של געגועים. ישנם זוגות שמחמירים ומחליטים גם לא לשוחח בכלל בשבוע הזה, להתנתק כדי להתחבר, אך יחד עם זאת, הם יכולים לתקשר אחד עם השני בדרכים אחרות. למשל, הם יכולים לכתוב אחד לשני מכתבי אהבה לשבוע הזה, ואולי גם ליום הגדול. בדרך זו, בני הזוג ידעו איך מרגיש הצד השני ואולי יצליחו להרגיע קצת את ההתרגשות של הימים שלפני. בנוסף לכך, הם יכולים להעניק מתנות אחד לשני שיוכיחו את הרגישות והרגשות שלהם, מתנות קטנות יראו שאתם מכירים את הפרטנר שלכם ושאתם מעריכים אותו.בעבר נהגה לצאת הכלה אל החתונה מביתה, וגם כיום יש שנוהגים כך, אך בעידן המודרני, הכלות מעדיפות להתארגן במקומות התארגנות מוגדרים. חלק מהזוגות מתראים במקום ההתארגנות לכלה, וחלקם מתראים רק בחופה.

 

טבילה במקווה

אחת המצוות של הכלה היא הטבילה במקווה. טבילה במקווה נעשית עם מלווה או כחגיגה נשית, תלוי בעדה ובמנהגיה, והיא מצריכה הכנות מראש. לפני החתונה, הכלה תעבור הדרכת כלות, ושם יסבירו לה את כל ההכנות לקראת החתונה היהודית, כולל הטבילה הראשונה.

 

תפילות

יום החתונה נחשב ליום שבו מתכפרים כל החטאים, והוא יום רצון. חתנים וכלות נוהגים להתפלל הרבה בימים שלפני החתונה וביום החתונה עצמו כדי להודות וכדי לבקש בקשות לקראת הנישואים הקרבים. בנוסף לכך, ביום החתונה הכלה נוהגת לקרוא את ברכת הכלה שבה היא מבקשת על חיי הנישואים שלה.

 

 

הזמנת נפטרים

מנהג נוסף הוא הזמנת נפטרים. מנהג יפה זה מאפשר לחתן ולכלה להזמין קרובים או אהובים שנפטרו. המנהג הוא ללכת לבית הקברות ולהניח הזמנה על הקבר של האדם שאותו רוצים להזמין. החתן יכול להזמין את הנפטרים בבוקר החתונה, בניגוד לכלות. בנוסף לכך, היא לא יכולה להיכנס אחרי הטבילה לבית הקברות.

 

חינה והפרשת חלה

בעדות רבות קיים מנהג החינה. החינה היא מסיבה שבה שמחים על נישואי הזוג, ומברכים אותם עליהם. ישנם זוגות שעורכים את הטקס הזה שמשקף את המסורת של החינה ביחד, וחלקם חוגגים בנפרד. לעיתים קרובות נשים רוצות לקיים במקום החינה או בנוסף לה את הפרשת החלה. הפרשת החלה היא מצווה שנשים חויבו בה, והיא סגולה לברכה. הטקס הזה נעשה בדרך כלל בהנחיית רבנית או מנחה שמדריכה את הכלה והאורחות כיצד לנהוג ומספרת להם דברי חוכמה.

 

לסיכום

הזמן שלפני החתונה הוא זמן מרגש, והוא טומן בו הרבה מנהגים והלכות מכל העדות ומכל אורך הגלות. המנהגים היפים השונים מגבירים את השמחה בנישואי בני הזוג, והם כוללים הרבה תפילות ובקשות. לאחר כל אלה, הכול יתנקז לרגע שבו הם ייפגשו מחוץ למקום ההתארגנות של הכלה, ולחופה. מזל טוב!